pomóżcie mi to obliczyć
Jusia : 4 pierwastek 2 +pierwiastek 8
7 paź 16:25
J:
.. = 4√2 +2√2 = 6√2
7 paź 16:27
Ajtek:
4√2+√8=4√2+√4*2=4√2+√4*√2=4√2+2√2=...
7 paź 16:27
Jusia : pierwiastek 12 − pierwiastek 27 czy dobrze obliczyłam to się równa pierwiastek 6 − pierwiastek
3 = pierwiastek 3
7 paź 16:36
Jusia : pomózcie mi obliczyć zadanie pierwiastek z 12− pierwiastek 27, pierwiastek z 45 + pierwiastek z
125,pierwiastek trzeciego stopnia z 3 + pierwiastek trzeciego stopnia z 24, pierw. trzeciego
stopnia z 250 −pierw. trzeciego stopnia z 128
7 paź 17:39