matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
notacja wykładnicza
okokk:
Zapisz w notacji wykładniczej a)pole kwadratu o boku 3,8*10
4
cm b)bok kwadratu którego pole wynosi 1,6*10
1
6
m
2
7 paź 15:43
Mila:
a) (3,8*10
4
)
2
=3,8
2
*10
8
= =14.44*10
8
=1,444*10*10
8
=1,444*10
9
b) dobrze przepisane?
7 paź 16:02