matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Madzia:
Niech x+y=5 oraz x
2
+y
2
=19. Oblicz x
4
+y
4
Pomocyyy
7 paź 14:55
Krystek:
(x+y)
2
=x
2
+y
2
+2xy a (x
2
+y
2
)
2
=x
4
+y
4
+2x
2
y
2
I teraz pomyśl
7 paź 14:59
Madzia:
dzięki wielkie!
7 paź 15:10