pomocy
baronii: z tali 52 kart wyciągnięto losowo kartę
oblicz prawdopodobieństwo ze jest to dwójka jeśli wiadomo ze wylosowania karta jest kierem
7 paź 14:35
Anelka: Pomocy
7 paź 14:53
Anelka: Sama nie rozumiem tego..
7 paź 14:53
Anelka: Może kolega J Ci pomoże =) bo ja nie umiem, sama jestem ciekawa tego.. A wiec pomocy!
Mam identyczne zadanie na egzamin =p
7 paź 14:54
J:
...prawdopodobieństwo warunkowe...
IΩI = 52
A − wylosowano dwójkę (2ki,2k,2p,2t)
| | 13 | |
B − wylosowano kiera ( 13 kart ) ..P(B) = |
| |
| | 52 | |
(A∩B) = (2kier)
| | P(A∩B) | | | |
P(A/B) = |
| = |
| = U{1}[3} ... |
| | P(B) | | | |
albo.. jeśli wyciągnięto kiera ( 13 kart ) ...
| | 1 | |
to prawdopodobieństwo jest to dwójka .. = |
| |
| | 13 | |
7 paź 15:03
J:
| | 1 | |
.....P(A/B) = .... |
| ... użyłem złej klamry.. |
| | 13 | |
7 paź 15:04