matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy,logarytmy i jeszcze raz logarytmy
hwdtel i Zen64:
Oblicz y jeżeli lg6=A+y ⋀ lg
8
3=B ⋀ lg
3
5=C A,B,C − dane
7 paź 07:53
J:
1
1
1
y = lg6 − A i B =
log
2
3 =
⇔ log
3
2 =
i C =log
3
5
3
3log
3
2
3B
log
3
6
log
3
2 + 1
log6 =
=
= ... i podstawiasz ...
log
3
10
log
3
5 +log
3
2
7 paź 08:04