sfd
kamczatka: Mógłby ktoś objaśnić co to jest element najmniejszy i największy zbioru ? Najlepiej jakby ktoś
podał to na podstawie przykładu.
6 paź 22:46
3Slinia&6: A = {1,2,3,4}
najmniejszy element to 1, najwiekszy − 4.
6 paź 22:49
PW: Jak sama nazwa mówi. Oczywiście są zbiory, które takich elementów nie mają.
6 paź 22:50
kamczatka: a jakby był taki zbiór : A = (1,4) to jak ?
6 paź 22:50
PW: Przedział otwarty? − Nie ma ani maksimum, ani minimum.
6 paź 22:54
Janek191:
B = ( − 3 ; 4 >
Najmniejszej nie ma
Największa to 4
7 paź 07:21