matematykaszkolna.pl
Trójmian kwadratowy, postać ogólna i iloczynowa lwg: Rozwaliłem zadanie z funkcji kwadratowej, o którego rozwiązanie zwróciła się nie niejaka, lecz konkretna Agata. Dawać Medal Abela, nie jakiś z kartofla, lecz MEADAL NA MEDAL. Agata: Wyznacz postać ogólną i iloczynową trójmianu kwadratowego, którego zbiorem wartości jest <−4,+∞) i którego wykres przechodzi przez punkty A=(0,1) i B=(3,5). Szukajcie Agatę
6 paź 21:22
lwg: Co to jest? Cóż to za chwyty? Istna kataguruma. Wartość min.=−4, więc grabie parabolki wołają opomstę do nieba. Skoro f(0)=c=1 i f(3)=9a+3b+1=5 i q=−(b2−4a)/4a =−4, to 9a+3b=4 ⇒ b=4/3−3a i b2=20a. W tym momencie jakiś fanatyk matematyki popełnił błąd, przyjmując fałszywą przesłankę, a mianowicie b=b2=4/3−3a=20a ⇒ a=4/69. Następnie ten podły złośliwiec powrócił na Ziemię i wstawił fałsz w prawdę b=4/3−3*4/69=80/69. Pomyślał sobie (o nie, nie każdy sądzi wg siebie − LWG nie leci z ludźmi w penisa), że poleci z motłochem w gumę na penisie. Miał bowiem (4/69)x2+(80/69)x+1=0. Stąd f(3)=9*4/69+3*80/69+1=276/69+1=5. Wiedziała też ta paskudna owca, że f(0)=1. Muszę wyznać, że czasami mam zaskakującą intuicję.
6 paź 22:58
lwg: To co, że więcej nie umiem, niż umiem, ale są wyniki. Nad dowodem WTF pracowałem od 03 marca 1994 roku, po około 5−6 godzin dziennie. Jeśli więc rzeczywiście udowodniłem The Andy Beal Conjecture, to właśnie dzięki tej charówie i oczywiście dzięki dowodowwi WTF, własnemu. Jednakże nie zalecam naśladowania mnie, gdyż nie wolno jest tkwić tylko w jednym zagadnieniu tak długo i tak intensywnie.
7 paź 09:26
hahaha: rysunek
 80 69 
tyle, że xw=−

*

=−10
 69 8 
 400 800 
f(−10)=

+1 a to nijak nie jest −4
 69 69 
Twoje pozostałe dowody też są tej samej "miary"?
7 paź 11:04
lwg: hahaha! Jeżeli dziedzina funkcji nie jest podana, to przyjmujemy, że jest nią zbiór liczb rzeczywistych R. W treści zadania jest podana przeciwdziedzina funkcji, co jest dla nas świętością. Tu D=<−4,+∞). Jest oczywiste, że musi tu istnieć pewna funkcja kwadratowa. Ta powyżej jest fałszywa, gdyż punkt (−10,−5) nie należy do wykresu zadanej funkcji, której przeciwdziedziną jest podany w treści zadania zbiór D. REMEDIUM. On był bardzo jurny, chrobliwie zazdrosny i śledził swoją wybraną. Znał treść zalecenia ginekologa−psychologa − 'obciąć'. W trakcie najbliższego bara−bara, on HAHAHA. Ona: TY,TY SIĘ NIE ŚMIEJ HAHAHAHA, BO TY NIE MASZ JUŻ WAŁACHA. On: TY SIĘ NIE ŚMIEJ HIHIHIHI, BO W NAJPIĘKNIEJSZYM MIEJSCU CIAŁA MASZ KILO KICHY.
7 paź 17:04
lwg: Oczywiście przeciwdziedzina F(D) = <−4,+∞).
7 paź 17:11
lwg: hahaha! Jeżeli dziedzina funkcji nie jest podana, to przyjmujemy, że jest nią zbiór liczb rzeczywistych R. W treści zadania jest podana przeciwdziedzina funkcji, co jest dla nas świętością. Tu F(D) = <−4,+∞). Jest oczywiste, że musi tu istnieć pewna funkcja kwadratowa. Ta powyżej jest fałszywa, gdyż punkt (−10,−5) nie należy do wykresu zadanej funkcji, której przeciwdziedziną jest podany w treści zadania zbiór F(D). REMEDIUM. On był bardzo jurny, chrobliwie zazdrosny i śledził swoją wybraną. Znał treść zalecenia ginekologa−psychologa − 'obciąć'. W trakcie najbliższego bara−bara, on HAHAHA. Ona: TY,TY SIĘ NIE ŚMIEJ HAHAHAHA, BO TY NIE MASZ JUŻ WAŁACHA. On: TY SIĘ NIE ŚMIEJ HIHIHIHI, BO W NAJPIĘKNIEJSZYM MIEJSCU DWEGO CIAŁA MASZ KILOGRAM KICHY.
7 paź 17:14
lwg: Nieścisły jest wolny, bo się sam zwolnił. Ścisły, albo wmawia sobie nieporawność DWTF albo jest wolny, bo sam się zwolnił. Ignorancja dzieła jest w każdym przypadku bez nacisku osoby (ób) trzeciej (ch) i jest bezinteresowna. hahaha! Jeżeli dziedzina funkcji nie jest podana, to przyjmujemy, że jest nią zbiór liczb rzeczywistych R. W treści zadania jest podana przeciwdziedzina funkcji, co jest dla nas świętością. Tu F(D) = <−4,+∞). Jest oczywiste, że musi tu istnieć pewna funkcja kwadratowa. Ta powyżej jest fałszywa, gdyż punkt (−10,−5) nie należy do wykresu zadanej funkcji, której przeciwdziedziną jest podany w treści zadania zbiór F(D). REMEDIUM. On był bardzo jurny, chrobliwie zazdrosny i śledził swoją wybraną. Znał treść zalecenia ginekologa−psychologa −'obciąć'. W trakcie najbliższego bara−bara, on HAHAHA. Ona: TY,TY SIĘ NIE ŚMIEJ HAHAHAHA, BO TY NIE MASZ JUŻ WAŁACHA. On: TY SIĘ NIE ŚMIEJ HIHIHIHI, BO W CUDOWNYM MIEJSCU CIAŁA MASZ KILOGRAM POLSKIEJ KICHY.
7 paź 21:17
daras: Medal dla Dedala albo Dedal dla medala a ikar i tak utonął
7 paź 21:18
lwg: daras, Znaczy się darujesz sobie, a darując sobie darujesz wszystkim. To dobrze. Ale nie przeczytałeś mojego żartu. Medal Abela nie jest przeznaczony za ani za dowód WTF ani za dowód The Andy Beal Conjecture. Przeczytaj treść zadania podaną przez Agatę i moje odpowiedzi dotyczące tylko tego zadania. Nie strasz mnie
8 paź 22:41