x^2+y^2+2(x-y)+2=0
pepa: x2+y2+2(x−y)+2=0
6 paź 20:41
5-latek: x2+y2+2x−2y+2=0
Widzisa juz z co to jest za rownanie ? czego ?
6 paź 20:43
pepa: wiem ze sa 2 niewiadome i ze to sa wielomiany .
6 paź 20:45
5-latek: ja pomyslaem o rownaniu okregu ,ale sprawdz czy to bedzire rownanie okregu
6 paź 20:56
J:
... (x +1)2 −1 +(y − 1)2 − 1 + 2 = 0 ⇔ (x +1)2 +(y − 1)2 = 0
.... to okrąg ośrodku S(−1,1) i promieniu r = 0, czyli jest to punkt punkt A(−1,1)
7 paź 06:45
5-latek: czyli jednak dobrze pomyslalem
7 paź 10:14