matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
azzjaa:
Rozłoż na możliwie najmniejsze czynniki Wx=x
2
−5x
4
Wx=(x−
√
5
x
2
)(x+
√
5
x
2
) Czy to jest dobrze
?
6 paź 20:39
Eta:
x
2
(1−5x
2
)=x
2
*(1−
√
5
*x)(1+
√
5
*x)
6 paź 21:00
azzjaa:
Dzięki wielkie
6 paź 21:02