okrąg
ela: Dwa okręgi są styczne zewnętrzne odległość ich środków jest równa 8cm gdyby te okręgi były
styczne wewnętrznie to odległość ich środków byłaby równa 2cm oblicz długości promieni tych
okręgów
6 paź 20:29
Janek191:
r1 + r2 = 8 ; r1 > r2
r1 − r2 = 2
−−−−−−−−−−−− dodajemy stronami
2 r1 = 10
r1 = 5
=======
r2 = 8 − 5 = 3
============
r1 = 5 cm, r2 = 3 cm
6 paź 22:05
daras: wystarczy ciutkę wyobraźni
elu lub malunek niekoniecznie przy pomocy cyrkla i ołówka, może
być szminką
6 paź 22:37
daras:
6 paź 22:42
Eta:
"szminką" ... ( ale nie białą
6 paź 22:44
ela: dziękuję
7 paź 17:24