matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
azzjaa:
Suma wszystkich współczynników wielomianu Wx=(3x
2
−2)
2
010−(x−2)
2
009 Wyszło mi że to jest 0 czy ktoś mi powie czy dobrze to zrobiłem
6 paź 20:15
Eta:
W(1)= 1
2010
−(−1)
2009
= 1−(−1)= 2
6 paź 20:20
azzjaa:
Masz racje dzięki
6 paź 20:28