matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia jest równa..
miolo:
1
1
1
1
[(4+7
)
+ (4−7
)
]
2
=
2
2
2
2
7 jest podniesione do potęgi jednej drugiej i cały nawias z 4 i 7 jest tez podniesiony do jednej drugiej. Jak się w ogóle za to zabrać?
6 paź 18:52
ICSP:
(a+b)
2
= ... // przyjmij a =
√
4 +
√
7
oraz b =
√
4 −
√
7
Odp 14
6 paź 18:55
miolo:
dziękuję
zrobiłam
6 paź 19:10