matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w jaki sposób obliczyć i jakie wzory
doner:
Wykaż ze dla każdego kąta α zachodzi równość (1+tg α) (1−ctg α)=tg α−ctg α
11 lis 19:00
Nikka:
proste
L= 1 − ctgα + tgα − tgα*ctgα = 1− ctgα + tgα −1 = tgα − ctgα = 1 = P tgα*ctgα = 1
12 lis 08:12