logarytm
Anelka: Przedstawia wyrażenie
A. 3+log2 7 w postaci logarytmu o podstawie 2
B. 2log1/2 6−2 w postaci logarytmu pewnej liczby
1/2 ułamek jest niżej nie potrawilam tego wpisac
6 paź 11:13
J:
a) = log223 + log27 = log2(8*7) = log256
6 paź 11:15
J:
| | 1 | | 1 | |
b) = −2log26 − log222 = log26−2 − log222 = log2 |
| = log2 |
| |
| | 62*22 | | 144 | |
6 paź 11:20
Anelka: Super a pod punkt b wiesz jak zrobić.? =)
6 paź 11:21
Anelka: O wiesz dziękuje ci bardzo mocno =)
6 paź 11:21
Anelka: Mam jeszcze jedno zadanie z logarytmu..
6 paź 11:24