NIerówność
alex: Proszę o pomoc z tym zadaniem:
f(x+1)>f(3−x)
5 paź 23:26
Eta:
Podaj jaka jest funkcja f(x)
5 paź 23:28
alex: f(x)=(1/(x−1))+2
8 paź 20:06
5-latek: czy f(x) ma byc takie ?
8 paź 20:08
alex: Tak
8 paź 21:12
Saizou :
| | 1 | | 1 | |
Jeśli masz funkcję f(x)= |
| +2 , Df=R\{1} to f(n)= |
| +2 , a naszym n są odpowiednio |
| | x−1 | | n−1 | |
n
1=x+1 oraz n
2=3−x, podstaw i oblicz i pamiętaj o założeniach
8 paź 21:15
:(: Po lewej stronie tam, gdzie jest x, wstawiasz x+1 , i to ma być większe od drugiej funkcji
(tam, gdzie jest x, wstawiasz 3−x).
8 paź 21:16