pomocy
marian z zakopanego:
zad 1 w gadańsku kilogram truskawek kosztuje 4zł a w płocku 2,50zł cena truskawek w
gdańsku jest wyższa od ceny truskawek w płocku (chodzi o procenty ) (A=37,5% B=62,5% C=60%
D=40%)
zad 2 w zbiorze A={−12,(11); −√0,49; −23,14; 0; 3√8; √10; √2014}
znajdują się liczby wymierne ile jest tych liczb
zad 3 poparcie dla partii X w marcu 2008 wynosiło 24% zaś we wrześniu 2008 było równe 30%
partia X odnotowała wzrost poparcia o (A=6% B=20% C=6 punktów procentowych D=25 punktów
procentowych)
zad 4 najprostszą postacią wyrażenia √5−2√6*√5+2√6 jest
zad 5 liczba log72−log798 wynosi (A=7 B=−2 C=1 D=−1)
11 lis 18:37
ula: zad. 2
−12,(11) − liczba niewymierna
−√0,7xo,7
−o,7 − liczba wymierna
(−2)x100314=−200314=−100157≈−0,6369 − liczba niewymierna
3√8=2 − liczba wymierna
√10 −liczba niewymierna
√814=92=4,5 − liczba wymierna
Zad.4
(5−2√6)12x(5+2√6)12=1(5−2√6))2x1(5+2√6))2= (zastosuj
wzory skr. mnożenia) =125−4x6=1
Zad. 5
log{7}2−log{7}(2x72)=log{7}2−log(7)2−log(7)72=−2log(7)7=−2x1=−2
narazie tyle
11 lis 19:39