Ile elementów ma zbiór:
zadania: Ile elementów ma zbiór:
a) F = {2 + (−1)n : n ∊ N}
b) H = ∅
c) I = {∅}
d) J = {∅,{∅}}
e) K = {∅,∅,∅}
dzięki
5 paź 22:36
zadania: pomoże ktoś?
5 paź 23:00
Janek191:
Wydaje mi się, że będzie tak :
a) F = { 1 , 3} F ma dwa elementy.
b) H = ∅ H ma 0 elementów ( H nie ma elementów )
c) I = { ∅ } I ma jeden element : ∅
d) J = { ∅ , { ∅ } } J ma dwa elementy: ∅ , {∅ }
e) K = { ∅, ∅, ∅ } K ma jeden element : ∅
6 paź 08:03
zadania: czemu w a) dwa elementy
6 paź 08:22
===:
bo (−1)n ....to zawsze 1 ub −1 w zależności od tego czy n jest parzyste czy nieparzyste
6 paź 08:48
Kuba: W zadaniu a dlaczego jest tylko n = {1 , 3}
dlaczego nie 5 i 7

Wiem, że to poprawna odpowiedź, ale jej nie rozumiem.
5 kwi 16:20