matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja logarytmiczna
jedrek386:
Oblicz nierówność
1
1
a)
x−3
* 5
2x+6
≤ 625
x−1
25
2
1
b)
3
√
3
x
= 3
2x+1
1
Prosze o pomoc. W podpunkcie a x−3 , 2x+6 i
x −1 to wszystko są potęgi.
2
5 paź 22:35
5-latek:
1
=5
−2
25
625= 5
4
to do a)
5 paź 22:39