matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy punkt należy
hooney:
1
3
a) sprawdź czy punkt P(4,−
) nalezy do wykresu funkcji f(x)=
4
2(x+2)
3
2
b0 dla jakich wartosci współczynnika a punkt P(−1
;−2
) nalezy do wykresu funkcji
4
3
5
f(X)=
x+4
11 lis 18:19
Godzio:
a) podstawiamy i sprawdzamy
1
3
−
=
oblicz
4
2(4+2)
11 lis 19:45