matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie. Pomocy
danka:
3x4−2x3+x2=0
5 paź 21:01
danka:
pomocy, nie umiem
5 paź 21:06
5-latek:
Pomoge zaczac x
2
(3x
2
−2x+1)=0 x
2
=0 to x= 0 lub 3x
2
−2x+1=0 a to rownanie juz rozwiaz sama
5 paź 21:07