Zapisz w prostszej postaci
Niunia59: Plis pomóżcie

5
√2 −3
√2+
√2 −4
√2+6
√2−5
√2
3 * (
√5−2
√3)+2 * (3
√3−
√5
1/2 * (2
√7 + 4
√9 )−(
√7+3 )+1
11 lis 18:01
cara152: 1) Chyba 0
2) 3
√5−6
√3+6
√3−2
√5=
√5
3)
√7+2
√9−
√7−3+1=2
√9−2
Nie jestem pewna, tak mi się wydaje
11 lis 18:22
11 lis 18:49
cara152: Ale nie jestem pewna, czy tak to będzie, robiłam to na szybko
11 lis 19:01
Godzio: √9=3
11 lis 19:25
ula: 0
wystarczy poodejmować − to są takie same wyrażenia wszystkie z √2
wychodzi √2x0=0
11 lis 19:47