matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi.
Wiola:
Oblicz pierwszy wyraz i różnicę ciągu arytmetycznego, w którym a4=
7
6
a11=
14
3
5 paź 16:30
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1705.html
najlepiej jak zapoznasz sie ztymi zadaniami i potem sobie saama rozwiazesz swoje zadanie
5 paź 16:31
J:
a
4
= a
1
+ 3r a
1
1 = a
1
+ 10r .... policz a i r
5 paź 16:32