matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jednostki ciśnienia
asd:
Witam, mam zadanko, przeliczyć na wszystkie możliwe jednostki ciśnienia, mając takie dane:
kg
ϱ
h2o
=1000
m
3
m
g=9,81
s
2
i h= 100mm słupa wody. Ma ktoś pomysł jak przeliczyć na mmHg
5 paź 16:00
asd:
up
5 paź 17:20