matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania logarytmiczne.
dz:
Rozwiąż równania:
log(
√
x−1
+1)
log(
√
x−1
+7)=
1
2
log
3
(x−2)+0,5log
3
(x−4)=0 log
2
1
3
(−x−3)=log
1
3
(x
2
+6x+9)+3
5 paź 15:39
dz:
ta 7 ma być w mianowniku
5 paź 15:40