matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę funkcji:
drzewio:
wyznacz dziedzinę funkcji: a)f(x)=log2(x+1) b)f(x)=log3(x
2
−7x+12) c)f(x)=log2(x+1) d)f(x)=log(x
2
−2x+3) e)f(x)=
√
x−1
f)f(x)=
√
x
2
−1
g)f(x)=
√
1−x
2
5 paź 15:26
jakubs:
a−d definicja logarytmu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
e−g Liczba pod pierwiastkiem musi być ≥ 0
5 paź 15:29