ruch przyspieszony
xxx: czy mogłabym prosić was o pomoc w tym jakże skomplikowanym dla mnie zadaniu?

Samochód Lewisa Hamiltona mija pewien punkt toru wyścigowego z prędkością v1=20 m/s i porusza
się dalej ze stałym przyspieszeniem a. Po czasie ∆t=2s ten sam punkt toru mija samochód
Roberta Kubicy poruszający się z prędkością v2= 30 m/s i takim samym przyspieszeniem a. Jaki
warunek musi spełniać przyspieszenie samochodów, aby Kubica dogonił Hamiltona zakładając, że
obydwa samochody będą się poruszały przez odpowiednio długi czas ruchem jednostajnie
przyspieszonym.
czy są tu potrzebne jakieś obliczenia? proszę o szczegółowe wyjaśnienie, bo nie mam pojęcia jak
się zabrać
5 paź 14:26
PW: Nie, żadne obliczenia nie są potrzebne. Kubica na najbliższym wirażu wyleci z toru, czuwaj
Panie nad jego ciałem i duszą.
5 paź 14:30
xxx: ale jak to uzasadnić? dlaczego tak będzie?
5 paź 14:33
5-latek: Poczytaj co zrobil na finiszu rajdu Francji
5 paź 14:34
xxx: No błagam was, ja mam jutro sprawdzian! ! !

jaki warunek musi spełnić to przyspieszenie?
5 paź 14:39
Buuu:
Przyspieszenie musi być(a≠0). Tyle
5 paź 14:52
xxx: dziękuję
5 paź 14:56
PW:
A jaki jest wzór na drogę w ruchu jednostajnie przyspieszonym?
5 paź 14:57