matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis co dalej?
ola proszę??!:
prosze pomocy Rozwiąż trujkąt prostokątny A B C w którym a=10cm c=12cm c=15cm α=35stopni 90+35=180 180−125=55stopni a
2
+10
2
=12
2
a
2
=100−144 a
2
=44 a
2
=
√
44
a
2
=
√
4*11
a
2
=2
√
11
11 lis 17:27