zapisz za pomoca znaku sumy lub iloczynu
Sepd: Ktoś pomoże? Nie mam pojęcia jak to zrobić..
c) 12*1*4*8*16
5 paź 13:55
Sepd:
5 paź 14:20
J:
...dziwne polecenie.., ale może tak : = 2*(2+2)(4+4)(8+8)
5 paź 14:21
J:
| | 1 | |
..... nie , .... = |
| (2+2)(4+4)(8+8) |
| | 2 | |
5 paź 14:22
PW: Iloczyn 5 liczb, z których każda następna jest 2 razy większa od poprzedniej, a pierwsza jest
5 paź 14:24
Sepd: 1*2=2 a nie 4.. w tym wlasnie mam problem. Nie wiem czy blad z zadaniu czy trzeba to jakos
inaczej zrobic..
5 paź 14:25
PW:
∏ 2
k−2
− indeksy mnożenia od 1 do 6, sześć czynników −
| | 1 | |
dałoby |
| •1•2•4•8•16, a więc widzę wyjście |
| | 2 | |
5 paź 14:47