Wyznacz granice na końcach przedziałów nieskończoności
Marek : Witam,
Proszę o pomoc ponieważ nie za bardzo wiem jak się za to zabrać.
Wyznacz granice na końcach przedziałów nieskończoności
Prosiłbym o wytłumaczenie.
Dziękuje
5 paź 12:48
PW: Na krańcach przedziałów określoności.
Tłumaczę: trzeba chociaż wiedzieć o co się pyta.
5 paź 13:28
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
...limx→+∞ |
| = limx→−∞ |
| = |
| = 0 |
| | lnx | | lnx | | ∞ | |
| | | | 0 | |
...lim... = lim |
| = |
| = 0 |
| | | | 1 | |
5 paź 13:34
Marek : Tak mi typek na ćwiczeniach dyktowal.
5 paź 13:35
J:
.... w pierwszym przykładzie trzeba jeszcze policzyć: limx→1
.... w drugim przykładzie trzeba jeszcze policzyć granicę: lim{x→√2] i limx→(−√2
5 paź 13:38
Marek Przybylski: Dzieki
5 paź 13:43