Znajdz boki trojkata prostokatnego, ktorego pole jest rowne 84, a obwod 56.
wacuś: Znajdz boki trojkata prostokatnego, ktorego pole jest rowne 84, a obwod 56.
5 paź 12:28
wacuś: jakas mała podpowiedź chociaż ?
6 paź 17:19
J:
ab = 42
a+b+c = 56
a2 + b2 = c2
6 paź 17:31
wacuś: Dzieki J, czyli wychodzilem z dobrego ukaldu rownan tylko popelnilem blad rachunkowy, kwoli
scislosci rownanie powinno miec postac:
ab = 168
a+b+c = 56
a2 + b2 = c2
6 paź 23:53
Janek191:
7 paź 07:22
J:
.... zdarza się .....

, ale autor był czujny ...
7 paź 07:24
Janek191:
I chwała mu za to
7 paź 07:39
wacuś: Hm, ja również popełniłem bład − ortograficzny dla odmiany. Nie istnieje cos takiego jak
'kwoli', tak więc:
http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;7985
powinenem był napisać 'k woli' lub 'gwoli'
7 paź 10:27
5-latek: Najwazniejszse ze juz wiesz . Wiec sie nie przejmuj i idz do przedu
7 paź 10:28
kacper: siema wacek
7 paź 10:34
5-latek: kacper w jezyku polskim na powitanie kogos istnieja inne okreslenia chocby witaj
, czesc , dzien dobry i inne
7 paź 10:38
wacuś: cześć kacper, co słychać ?
7 paź 20:48