matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
samochód przejechał jedną trzecią drogi S
Kasia:
samochód przejechał jedną trzecią drogi S z prędkością v1 a pozostała część drogi z prędkością v2. oblicz prędkość średnia Vśr na całej drodze S.
S+S+S
Vsr=
s
V1
+
s
V2
3S
Vsr=
s
V1
+
s
V2
3S
Vsr=
S(
1
V1
−
1
V2
)
3
Vsr=
1
V1
+
1
V2
3*v1*v2
Vsr=
V1+V2
3v1v2
Vsr=
V1+V2
Co dalej liczyć ?
5 paź 12:10
Kasia:
prosze
5 paź 13:04
Kasia:
Moze ktos sprawdzic czy dobrze rozumiem ?
5 paź 16:19