matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
Basia:
Rozwiązać równania: a) log
2
x = log
1
/2 x to 1/2 jest na dole b) log
2
x+ log
3
x
2
=1
5 paź 12:02
J:
a) x > 0 log
2
x = −log
2
x ⇔ log
2
x = log
2
x
−1
⇔ x = x
−1
.... i licz dalej
5 paź 12:11