matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne funkcji
Kamilaa:
Obliczyć pochodne: f(x)=2
x
ln
√
x
2
+2
f(x)=
4
√
1−5x
f(x)=ln(1+e
x
)
5 paź 11:46
J:
1
1
a) f'(x) = 2
x
ln2ln
√
x
2
+2
+ 2
x
*
*
*2x
√
x
2
+2
2
√
x
2
+2
5 paź 11:50
J:
1
b) f'(x) =
(1−5x)
−3/4
*(−5)
4
5 paź 11:51
J:
1
c) f'(x) =
*e
x
1+e
x
5 paź 11:51