logarytmy
niuniek: | | log3 x2 | |
Narysuj wykres funkcji f(x) = |
| . Podaj zbiór wartości funkcji g(x) |
| | l log3 x2 l | |
= f(x) − 4
5 paź 10:09
niuniek: chociaż podpowiedź co zrobić z wartością bezwzględną w mianowniku
5 paź 10:30
J:
.... dla log3x2 > 0 f(x) = 1 ... , dla log3x2 < 0 f(x) = − 1...
...odpowiednio : g(x) = 1 − 4 = −3 oraz g(x) = 1 − (−1) = 2
5 paź 10:42
niuniek: dzięki już rozumiem
5 paź 11:05
niuniek: i 4 rysunki muszę mieć ? dla f(x) =1 dla f(x) = −1 oraz dla g(x) = −3 i g(x) = 2
5 paź 11:21
J:
...2 rysunki : f(x) i g(x)
5 paź 11:23