matematyka
xxx: Zad.1
Sumie algebraicznej −2y3 − 4y2 + y + 2 przyporządkuj jej rozkład na czynniki.
Zad. 2
Rozwiązaniem równania x3 − 2x2 + 4x + 7 a=0 jest liczna −1, zatem a=?
Zad. 3
Jaki jest zbiór rozwiązania (3 − 4x)(2x2 − x − 3)(2x − 1)2=0 ?
Zad. 4
Rozwiąż równania
a) (3x − 7)(4 − 3x)(x − 2)(x +2)=0
b) x2(2x − 1) + 7x + (x − 2)2 = 3x − 246
Zad. 5
Wyznacz c i d w wyrażeniu x3 + 2x2 +cx + d jeśli dla x=−2 i x=2 to wyrażenie przyjmuje
wartość 0.
Zad. 6
Dane są wielomiany f(x)= 2x − 1 , g(x)= 4x2 + 4x + 1. Wielomian h(x)= ( f(x) )2 * g(x) jaką
ma postać?
4 paź 18:37
===:
to już cała praca domowa? −
4 paź 18:42
Kacper: zapewne
4 paź 18:53
bodzio: a może xxx chce się nauczyć do spr
4 paź 18:58