Zadanie
wrrr: trudne

równania wielomianowe

e)1−x
3=x
2−x
11 lis 16:51
Basia:
wcale nie trudne
x2−x = 1−x3
x3+x2−x−1=0
x2(x+1)−(x+1)=0
(x+1)(x2−1)=0
(x+1)(x+1)(x−1)=0
dokończ
11 lis 16:55
wrrr: ale powiedz mi jak bo ja nie wiem
11 lis 16:56
tim: Jeżeli a * b * c = 0 to a = 0 lub b= 0 lub c = 0.
11 lis 16:59
wrrr: ale jak to teraz zrobic hehehe

do delty mam to podstawic

bo nie lubie zadan z wielomianami sem cienka w tym,
11 lis 17:00
Basia: przecież tam nie ma czynników drugiego stopnia
x+1=0 lub x−1=0
i to wszystko
11 lis 19:29
uczeń: 4x
4−5x
2−6=0

9 sty 23:05
ZK: rownanie dwukwadratowe
x2=t
4t2−5t−6 =0 teraz dalej rozwiazuj
10 sty 00:49