matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie z logarytmami
Kuba:
x
2(logx)
3
−
3
2
logx
=
√
10
4 paź 18:04
Kacper:
założenia x≠1, x>0 logarytmujesz stronami
4 paź 18:05
Kuba:
A możesz mi pokazać jak to zlogarytmować stronami?
4 paź 18:11
Kacper:
a,b>0 a=b ⇔ log
2
a=log
2
b
4 paź 18:14