matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOZE KTOŚ ?
ARES:
a)
3
4
+ 0,75* 1
1
3
= b) 3,7 − 1,2:
1
2
= c) 5*0,3+3*
2
5
= d)1,2:
1
3
−1,4 *
2
7
= e)
1
2
* (
4
5
+ 1,2 )= f) (
3
4
−
1
5
) : 0,5= g) ( 1
1
5
− 0,5) * 3
1
3
= h) (5,6 − 3,1) : 3
1
2
=
4 paź 17:44