oblicz
kika: w urnie są 3 kule białe i n czarnych wyznacz n tak aby prawdopodobieństwo wylosowania dwóch
kul czarnych było mniejsze od 0,5
4 paź 17:30
===:
to jest treść zadania czy twój dowolny opis zadania

?
4 paź 17:52
Kacper: n=0, n=1 na pewno pasuje
4 paź 17:57
kika: to jest treść zadania
4 paź 17:58
kika: jak to obliczyłeś?
4 paź 17:58
Kacper: Rozwiązanie dla n≥2 (wiadomo, że n=1 i n=0 spełnia warunki zadania)
dokończ.
4 paź 18:03
===:
niby skąd wiadomo jak ciągniemy te dwie kule?
Pojedynczo ... ze zwracaniem ... czy bez ... ?−

Jednocześnie ...
4 paź 18:13
Kacper:
A, to ja sobie dopowiedziałem

Losujemy jednocześnie 2 kule
4 paź 18:15
===:
przy tym założeniu OK −
4 paź 18:21