matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
chyba proste
co:
(x−1)
2
√
−x
=0 jak wyliczyć x?
4 paź 16:50
Supra:
−x≥0 ⇒ x≤0 (x−1)
2
=0 v
√
−x
=0 (x−1)(x+1)=0 v x=0 x=1 v x=−1 sprz x∊{−1,0}
4 paź 17:50
Kacper:
(x−1)
2
≠(x−1)(x+1)
4 paź 17:51