matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste bardzo
co:
√
4+x
=3 jak wyliczyć x?
4 paź 16:37
Lukas:
podnieś do kwadratu i daj założenie x+4≥0 x≥−4
√
4+x
=3 / (..)
2
x+4=9 x=5
4 paź 16:39
Kacper:
lub zapytać się siebie z jakiej liczby pierwiastek wynosi 3?.... czyli ....=4+x
4 paź 16:45