matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
samochód przejechał jedną trzecią
Kasia:
samochód przejechał jedną trzecią drogi S z prędkością v1 a pozostała część drogi z prędkością v2. oblicz prędkość średnia Vśr na całej drodze S.
4 paź 15:16
Kacper:
s
c
v
sr
=
t
c
4 paź 15:22
Kasia:
Vśr=
s
t
1
3
t1=
S
v1
=>
=t1
v1
2
3
t2=
S
v2
=>
=t2
v1
4 paź 15:29
Kasia:
S+S+S
Vsr=
S
V1
−
S
V2
3S
Vsr=
S
V1
−
S
V2
3S
Vsr=
S(
1
V1
−
1
V2
)
3
Vsr=
1
V1
−
1
V2
3*V1*V2
Vsr=
V1 + V2
4 paź 15:38
Kasia:
dobrze to zrobiłam?
4 paź 15:39
alex:
Chyba dobrze jest
4 paź 17:42