matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Dzień Dorby :
√
6−2
√
5
Proszę o pomoc, chodzi mi o to, jak to rozpisać krok , po kroku
4 paź 13:36
Kejt:
... =
√
1 − 2
√
5
+ 5
= ... spróbuj to przekształcić: a
2
− 2ab + b
2
= ( a − b )
2
4 paź 13:41