matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizykaa
Cysiuuuu:
Oblicz jaką siła należy działać aby zwiększyć w czasie 4s szybkość ciała o masie 20kg od prędkości o wartości 12m/s do 20m/s z góry dzięki
11 lis 16:33
Mateusz:
m(v
2
−v
1
)
F= m*a, F =
=40N
t
11 lis 16:50