((-2)^2)^-^5+((-2)^5)^-^2= 1024+u{1}{1024}=1
ełk: ((−2)2)−5+((−2)5)−2= 1024+11024=1
dobrze?
3 paź 18:42
5-latek: Zle
jak to z dodawania =1 to ja gratuluje
3 paź 18:46
ełk: przepraszam tyle wyszło 1048577 ?
3 paź 18:49
5-latek: Proponuje nie zgadywac tylko podstawiac pod wzor
Masz taki wzor
(an)m=an*m
Wiec ((−2)2)−5= (−2)2*(−5)= (−2) jakiej
napisz tutaj
3 paź 18:55
5-latek: oczywiscie ma byc (−2) do jakiej potegi
3 paź 18:56
ełk: czyli ile musi wyjsc?
3 paź 19:15
3 paź 19:17
5-latek: | | 1 | | 1 | |
Tak bo (−2)−10= |
| = |
| |
| | (−2)10 | | 1024 | |
Tak samo bredzie z 2 skladnikiem
| | 1 | | 1 | | 2 | | 1 | |
wiec |
| + |
| = |
| = |
| (po skroceniu przez 2 |
| | 1024 | | 1024 | | 1024 | | 512 | |
3 paź 19:22
ełk: (−2) do potegi −10
3 paź 19:22
ełk: juz wiem dziekuje bardzo za odswiezenie wzorow i za pomoc dziekuje
3 paź 19:24
5-latek:
Na zdrowie
3 paź 19:27