funkcje
Blue: Jeśli m1 i m2 są różnymi wartościami parametru m, dla których równanie −2
|x| +4 = m
2 ma
jedno rozwiązanie , to suma m1
2+m2
2 jest równa..... ile

?
Narysowałam to i mi wychodzi, że jedno rozwiązanie jest tylko dla jednego m, więc nie wiem, o
co tutaj chodzi....
3 paź 18:35
Blue: Pomożecie?
3 paź 19:00
PW:
2|x|
przyjmuje wartości z przedziału [1,∞) i jest parzysta (wykres symetryczny względem osi OY).
Funkcja
g(x) = − 2|x|
jest także parzysta, ale przyjmuje wartości z przedziału (−∞, −1].
Funkcja
f(x) = g(x) + 4
przyjmuje zatem wartości z przedziału
(−∞, −3]
i jest parzysta. Już widać, dla jakich m jest tylko jedno rozwiązanie?
3 paź 19:15
Blue: ten ostatni przedział, który napisałeś nie powinien wyglądać tak: (−∞,3>
3 paź 19:21
Blue: Co tak dziś zamulacie ?

Tyko bez obrazy

i śpieszy mi się, więc sorki za niecierpliwość
3 paź 19:32
PW: Jak zwykle.
3 paź 20:42
Kacper: "i spieszy mi się" − płacisz za pomoc, że tak wymagasz
3 paź 20:45
PW: Kacper, gdyby ktoś nawet chciał mi płacić i tak się zachowywał, to nie dokończylibyśmy
nawet pierwszej lekcji. To jest moja ostatnia porada dla Blue.
3 paź 20:49
Blue: oj, no przecież napisałam, żebyście się nie obrażali

Nie bądźcie tacy wrażliwi
3 paź 23:07
Blue: Czy mógłby ktoś wytłumaczyć, dlaczego zbiór wartości tej funkcji nie wygląda tak: (−∞,3>?
3 paź 23:09
Blue: PW dzięki Ci za pomoc, jednak nie rozumiem tego ostatniego wniosku i tylko proszę o
wytłumaczenie, nie wiem, o co się tak urażasz

Kacper − nawet Ty przeciwko mnie?:(
3 paź 23:16
Blue: Nikt nie pomoże

4 paź 17:29
===:
4 paź 17:36
Blue: No czyli dobrze mam

Taki właśnie mam rysunek do tego. Ale gdzie tutaj są dwie wartości m ,
dla których rozwiązanie jest jedno

? Bo ja widzę tylko jedną taką wartość parametru m...
4 paź 17:37
Kacper:
Suma jest równa 6
4 paź 17:47
===:
... Kobito ... −

Ta czerwona krecha to m
2 m
2=3 czyli m
1=−
√3 m
2=
√3
4 paź 17:49
Blue: a więc to o to chodziło

Dziękuję za pomoc
4 paź 17:54
===:
... szkoda głowy −
4 paź 17:57