sin i cos
Archi: mam, takie pytanie czy to co pisze niżej jest prawdziwe czy nie
cos(−x) = cosx oraz sin(−x) = −sin(x)
2 paź 22:15
5-latek: A powiem CI z e jest prawdziwe
2 paź 22:16
Saizou :
tak, no funkcja cosinus jest parzysta, a funkcja sinus nieparzysta
2 paź 22:16
Archi: Czyli jak mam takie równianie
cosx + isinx − cos(−x)+ isin(−x) = cosx + isinx − cosx − sinx = isinx − sinx
2 paź 22:18
Archi: tak czy nie?
szybka piłka
2 paź 22:23
Mila:
cos(x) + isin(x )− cos(−x)+ isin(−x) =
=cos(x) + isin(x )−cosx −isinx=0
3 paź 16:11