matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż rownanie
Hubert:
Rozwiąż rownanie 3ctg(2x+π) = −√3
2 paź 21:03
raz dwa trzy56:
tylko
2 paź 21:04
raz dwa trzy56:
moge sprobowac, −7
2 paź 21:05
Hubert:
tak
2 paź 21:05
Mila:
3ctg(2x+π) = −
√
3
/:3
−
√
3
ctg(2x)=
3
π
2x=−
+kπ, k∊C
3
π
kπ
x=−
+
6
2
==============
2 paź 21:27