Oblicz wartość wyrażenia
Maciej: | | 3*2162 | |
Oblicz wartość wyrażenia |
| |
| | 68−37*83 | |
2 paź 20:43
458: 68=28*38
83=(23)3=29
2162=(63)2=66=26*36
2 paź 20:48
458: I robisz to samo co Eta w twoim poprzednim przykładzie
2 paź 20:54
Maciej:
hmm i co tu zrobić dalej
2 paź 21:09
Maciej: ?
2 paź 21:24
Maciej: właśnie powracam do tego nieszczęsnego zadania..
2 paź 23:08
Eta:
216= 6
3 3
7*8
3=3
7*2
9 = 3
7*2
7*2
2= (3*2)
7*2
2= 6
7*2
2
| 3*66 | | 3*66 | | 3 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 68−67*22 | | 67(6−4) | | 12 | | 4 | |
2 paź 23:13
Maciej: Dziękuję
2 paź 23:37