matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że:
KUN:
1
1
(
+
)
2
>
√
2
2
√
2
Proszę o rozpisanie krok po kroku
2 paź 20:27
5-latek:
1
1
a=
b=
2
√
2
(a+b)
2
= a
2
+2ab+b
2
i liczysz
2 paź 20:29
KUN:
Ok dzieki obliczylem
2 paź 20:43